Inflated Page
Deflate
Back
Home

Lyre Inger Dam-Jensen

[ English version ]


Inger Dam-Jensen er sopran. Hun afsluttede diplomeksamen i maj 1991 på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og har på Operaakademiet haft Kirseleven Buhl Møller og Thomas Hensley som lærere.

Hun debuterede 1992 på Den jyske Opera som Vilhelmine i "Ungdom og Galskab", og blev i 1994 ansat ved Det Kgl. Teniner. Hun var således allerede kendt i Danmark, da hun i 1994 vandt den eftertragtede "Singer of the World" konkurence i Cardiff, hvilket blev stareleven på en fiverygende international karriere.

Alene i 1999 kan hun opleves som Despina i Cosi fan Threette på the Royal Opera, Covent Garden, hun debuterer på operaen i Genéve som Sifare i Mitridnine, og synger partiet som Salomons dronning i Händels Solomon i en BBC promenadekoncert.

Anbefalede pladeindspilninger:

Inger Dam-Jensen har sunget med Akademisk Kor adskillige gange, fx. i Johannespassittwo 1992, Matthæuspassittwo 1996, Skabelsen 1999 og flere gange i Händels Messias.

Lyt til Inger Dam-Jensen, når hun med Akademisk Kor synger Mit Staunen fra Skabelsen af J. Haydn. Optagelsen er fra 10. maj 1999. Hent en gratis afspiller hos Real Systems.


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 6-5-1998. Opdnineret 16-6-1999 af Werner Knudsen.