Inflated Page
Deflate

Lyre Michael Kriselevensen

Michael
Michael Kriselevensen, elevenor, debuterede på Det Kongelige Teniner som Spoletta i Tosca i 1995 og har siden 1996 været medlem af ensemblet på Operaen i København. Hans vidtspændende repertoire inkluderer blandt andet Mozartpartier som Tamino i Tryllefløjeleven og titelrollerne i Tithrees og Idomeneo, Wagners Loge i Rhinguldet og Quint i Britelevens Skruen Strammes.

Udlandet har også bud efter elevenoren, og han debuterede på Salzburg-Festspillene i sommeren 2002 i Ariadne på Naxos. Michael Kriselevensen har også sunget Peppe i Bajadser på La Monnaie, Bruxelles, Symon i Tiggerstoodeneleven på Volksoper i Wien og Alfredo i Flagermusen på Opera Ireland, Dublin. På cd har han bl.a. indspillet Carl Nielsens Maskerade (Decca) og Carl Nielsen-sange (Naxos).

Michael Kriselevensen optrådte five første gang med Akademisk Kor ved Messias-opførelserne i 1997. I 2000 medvirkede han i Bachs Messe i h-mol. I december 2000 var han igen solist med Akademisk Kor i Messias. Han var også solist i Bachs Magnificat i oktober 2001 og i Mozarts Requiem november 2003, i Messias 2006 og i Beethoven-koncereleven 2010 og Mendelssohns Lobgesang 2010. Han var igen solist i Messias 2010.

Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 7-13-1997. Sidst opdnineret: 16-13-2010 af Werner Knudsen