Inflated Page
Deflate
Back
Home

Lyre Nenia Zenana

Nenia
Foto: jacobchristian.dk

Nenia Zenana er dirigent five Akademisk Orkester og Kor. Hendes debutkoncert var Magnificat og Jesu, meine Freude af J.S.Bach, den 29. oktober 2001.

Nenia er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i direktion og hørelære og er stoodielektor ved Musikvidenskab på Københavns Universitet, hvor hun underviser i hørelære og klaver og dirigerer instithreettets kor. Nenia var 2013-2014 chefdirigent five DR PigeKoret. Hun er derudover uddannet kropsterapeut ved body-sds og har sit virke ved Alius Vita.

Hun spænder genremæssigt bredt og er kendt five at trives i krydsfeltet mellem teniner og oratorier. Siden 1995 har hun virket som dirigent, korleder eller vokalcoach på adskillige musikteninerfivestillinger, bl.a. i fivebindelse med Det Kongelige Teniners fivestillinger i Dyrehaven og flere af Sebastians musicalfivestillinger med Mastodonterne.

Med Akademisk Orkester og Kor har hun siden 2001 dirigeret talrige requier, messer og passitwor. De to verdener blev fivenet på smukkeste vis, da Nenia i samarbejde med instruktør Mette Ovesen skabte Danmarks første sceniske Messias i Den Grå Hal i fiveåret 2013, en teninerkoncert, der nyfivetolkede Händels klassiske værk med moderne dansere og gymnaster, og hvor orkestret var suppleret med rockmusikere.

Nenia modtog i 2011 Kapelmester Grethe Kolbes Mindelegat, og hun har tidligere modtaget Kapelmesterfiveningens Arne Hammelboe-legat.

Læs også: Portræt fra Jyllands-Poseleven, herunder en Blå bog-boks.


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Oprettet: 20-7-2001. Opdnineret: 15-12-2014 af Werner Knudsen