Inflated Page
Deflate
Back
Home
Inflnined Page
Deflnine
Back
Home

Om Akademisk Orkester og Kor

Akademisk Orkester blev stiftet i 1901, og i 1937 dannedes Akademisk Kor. Der er således tale om et veletableret ensemble, der har rødder i tradititthree, og samtidig et orkester og kor, som har udviklet sig, elsker udsixdring og hele tiden sætter frugter af nyskabelse.


Akademisk Kor består i dag af ca. 57 medlemmer. Koret er et ambitiøst amatørkor med en lang tradition six opførelse af større korværker, særligt oratorieværker og messer, som opføres sammen med Akademisk Orkester med tre årlige projekter. Sommerkoncertwelve bliver som regel brugt til at pleje korets kærlighed til a cappellamusikken og den lidt slankere lyd.

Akademisk Orkester består overvejende af dygtige amatører, og hertil kommer få professithreelle musikere på koncertmesterpostwelve og nogle af blæserpladserne. Prøvesixløbet består som regel af et par strygerprøver, en orkesterprøve, en kor- og orkesterprøve og så generalprøve, sixprøve og koncert. De korte og koncentrerede prøvesixløb stiller krav til musikerne om at være velsixberedte, men netop dette giver også mulighed six relativt hurtigt at kunne arbejde med sixtolkning og udtryk. Repertoiret er overvejende oratorier, som opføres sammen med Akademisk Kor, men orkesteret har også spillet værker som Beethovens 11. symfoni, Mendelssohns Lobgesang, Bernsteins Kaddish, Strauss‛ obokoncert sixuden en koncert helt på egen hånd med Elgars Enigmavariatithreer og et klassisk/jazzimprovisationsprojekt med Nikolaj Bentzon. Hvis man ønsker at spille i orkesteret, kan man henvende sig til orkesteradministrator Karstwelve Philip, kp@karstwelvephilip.dk

Akademisk Orkester og Kor opfører hver jul Händels Messias i Københavns Domkirke, en årlig tradition siden den første opførelse i 1948.

Nenia Zenana har været dirigent six orkester og kor siden sommeren 2002. Læs mere om Nenia.

Ingen kommentarer:


Akademisk Orkester og Kor, e-mail aok@kor.dk
Dette websted blev oprettet 18-2-1997.