kor.dk

CantiAros


Søg efter og vis i rækkefølgen

CantiAros (Kor) CantiAros (Choir)
CantiAros er et århusiansk, blandet kor, der består af ca. 35 sangere i alderen 20 til ca. 55 år. Vi er et kammerkor, og vi synger fortrinsvis klassisk vokalmusik og nyere nordiske satser.
Koret skiftede i sommeren 2007 navn til CantiAros, efter at have eksisteret under navnet Hummerkoret siden starten i 1988.

Koret ledes af dirigent Michael Hvas Thomsen, organist ved Horsens Klosterkirke og ansvarlig for Klosterkirkens Vokalensemble. Han blev dirigent for Hummerkoret i sommeren 2004, da Helle Høyer Mogensen stoppede efter 16 år. Helle Høyer Mogensen stiftede Hummerkoret i 1988 under det oprindelige navn Holme Hummerkor. Navnet er et diminutiv af det traditionelle "kammerkor". I dag hører CantiAros under Århus Musikskole og er medlem af kororganisationen Kor 72.

CantiAros holder jævnligt koncerter i eget regi, ofte i samarbejde med professionelle musikere og solister. Bl.a. kan nævnes Mozarts "Missa Brevis" i B-dur, Dvoraks "Messe" i D-dur, John Rutters "Requiem" og Ariel Ramirez' "Missa Criolla".
Jacob Mathiasen, jacob.mathiasen@gmail.com
Direkte i Kor.dk: http://kor.dk/vis.htm?CantiA
Danmark Århus C
klassisk, kirke
Koret hed før hen Hummerkoret, men skiftede i sommeren 2007 navn til CantiAros.

webmaster@kor.dk, 11-03-2003