kor.dk

Panumkoret


Søg efter og vis i rækkefølgen

Panumkoret (Kor) Panumkoret (Choir)
Panumkoret startede som følge af pionerarbejde fra Laila Schneider og Birgitte Kjær i efteråret 1993 i et lille aflukke - kaldet kysseren - på Panum instituttet. Der var de første par gange 70 mennesker stuvet sammen på de rodede og dårligt oplyste 30m2.

Koret blev dengang dirigeret af Torsten Mariegaard, der nu er færdiguddannet fra musikkonservatoriet med speciale i direktion. Torsten blev ved koret i de følgende år og lagde et prisværdigt stykke arbejde i koret.

Fra og med efteråret 1996 er koret blevet dirigeret af Gorm Larsen. I efteråret 1994 fik koret efter koncert i Studenterhuset i Købmagergade tilbud om at øve i det Røde Rum på første sal, hvor vi så har været lige siden. Akustikken er godt nok ikke fantastisk, men huset er et fremragende sted at være torsdag aften med jazz og billige øl, hvilket ganske mange flittigt benytter sig af. Ved indflytningen til Studenterhuset blev der desuden åbnet for andre fag end medicin og nu består koret af cirka halvt medicinstuderende og halvt studerende fra en række andre institutter i København.

I løbet af årene har der været en forholdsvis stor udskiftning i koret, men efterhånden er koret ved at finde sin form med en stor stamme af folk, der har været i koret flere år. Dette har bestemt været befordrende for kvaliteten af det vi foretager os. For tiden er vi 49 i koret, hvilket ifølge dirigenten er lige i overkanten.

Repetoiret har været meget varieret. Normalt synger vi klassisk om foråret og en blanding af jazz/rock/pop/folkemusik/gospel om efteråret. Af store værker vi har sunget kan nævnes Carmina Burana, som vi sang sammen med 1200 andre nordiske sangere i maj 1996 og Faure's Requiem, som vi sang i Trinitatis kirke i foråret 1998.
Netmester, netmester@panumkoret.dk
Direkte i Kor.dk: http://kor.dk/vis.htm?Panumkor
Danmark København
klassisk, rytmisk, kirke

webmaster@kor.dk, 11-03-2003