Vokalensemblet SWE-DAMES

Vokalensemblet SWE-DAMES (Kor) Vocal Ensemble SWE-DAMES (Choir)
Vokalensemblet SWE-Dames er et lille udsøgt ensemble, der blev dannet i 1988. Det består af 12 erfarne, kvindelige sangere, der alle er aktive også på andre musikfronter, og gennem årene har sangerne udviklet en varm og spændende klang og en sikker fornemmelse for at synge i vidt forskellige stilarter.
SWE-Dames har et meget bredt repertoire af først og fremmest a cappella-musik, spændende fra tidlig middelalder og renæssance over romantiske korsatser til ny musik. Koret har til stadighed søgt nye udfordringer, og vi har uropført værker af Birgitte Alsted og Peter Navarro-Alonso, skrevet specielt til SWE-Dames med støtte fra Statens Kunstfonds Tonekunstudvalg.
Benjamin Brittens "A Ceremony of Carols" med harpe og Pergolesis "Stabat Mater" med kammerorkester er fast tilbagevendende på vort program.
SWE-Dames giver mange koncerter i København og omegn og det øvrige Danmark, og i 1998 og 2001 har koret været på turné til Toscana i Norditalien, hvor der blev givet succesfulde koncerter i bl.a. Cortona, Montepulciano og Siena.
Også i julen 2004 opførte vi Brittens "A Ceremony of Carols" med vores dirigent siden januar 2004 Kasper Beck Hemmingsen, og som noget nyt på vores program sang vi i foråret 2005 Alessandro Scarlattis "Stabat Mater" med to violiner og basso continuo. I efteråret 2006 drager SWE-Dames igen på turné til Italien - denne gang til Umbrien, med koncerter i Assisi, Bevagna og Todi
The Vocal Ensemble SWE-Dames was founded in 1988. The choir is a small group consisting of 12 experienced female singers, and through the years the singers have developed a warm and exciting sound and a sure feeling for style in widely different genres. The ensemble has a broad repertory spanning from choral music by renaissance composers over works by romantic composers to contemporary music. The choir has always been particularly concerned about performing music by contemporary Danish composers and has already had several first perfomances of works dedicated to the ensemble.
The Vocal Ensemble SWE-Dames is very busy giving concerts in and about Copenhagen and has recorded radio programmes for the Danish Radio. The choir has also been on concert tours in Denmark, and in 1996 and 2001 SWE-Dames has been on concert tours to Italy where successful concerts were given a.o. in Cortona, Montepulciano and Siena.
Each year the Vocal Group SWE-Dames performs Benjamin Britten's 'A Ceremony of Carols' with harp accompaniment, and the 'Stabat Mater' by Pergolesi is often performed in cooperation with an instrumental group.
In the spring of 2005 we have performed concerts with the "Stabat Mater" by Alessandro Scarlatti accompanied by two violins and basso continuo and conducted by our conductor since January 2004, Kasper Beck Hemmingsen.
In the autumn of 2006 SWE-Dames will again perform concerts in Italy, this time in Assisi, Bevagna and Todi
Hanne Møller, hmogfm@tiscali.dk
Direkte i Kor.dk: http://kor.dk/vis.htm?SweDames