Hundigekoret

Hundigekoret (Kor) Hundige Choir (Choir)
Blandet amatørkor (SATB), ca. 35 sangere.

Hundigekoret er i sin nuværende form fra 1995, hvor koret blev reorganiseret.

Korets repertoire er fortrinsvis klassisk og romantisk, med en del kirkemusik.

Vi koncentrerer os især om klang og tekstudtale og har samarbejdet med andre kor. Senest med Birkerødkoret og dets dirigent om Ein deutsches Requiem af Brahms.

I 2002 optrådte vi sammen med Ringstedkoret under det fælles navn Zealand Concert Choir i den internationale korfestival i Llangollen i Wales - som det eneste udtagne danske kor.

I 2003 medvirkede vi sammen med andre kor på den københavnske Vestegn i 3 vellykkede opførelser af Händels Messias under Mosedekorets daværende dirigent Bendt Fabricius. Han var yderst tilfreds med resultatet.

Vi er i gang med at udvide repertoiret efter en oplevelsesrig og hektisk tur til Tromsø i foråret 2014 med en koncert hver dag.

Koret øver fast hver mandag fra 19.00-21.30 i Hundige kirke, Eriksmindevej 20 i Greve.

Dirigent: Tina Lohmann Larsen. Tina er uddannet musikpædagog fra det Kongelige danske Musikkonservatorium. Hovedfagene er korledelse og ensembleledelse. Hun studerer nu musikledelse (orkesterdirektion) samme sted.

Hun har tidligere gennemført en MGK-uddannelse med violin som hovedfag på Sankt Annæ Gymnasium samt studeret på Musikvidenskabeligt Institut.

Korets formand:
Lise Englev
Krogager 10
2670 Greve
Tlf.: +45 40 58 50 79

Korets dirigent:
Tina Lohmann Larsen
Tlf.: +45 28 89 45 68

Besøg hjemmesiden

for flere oplysninger om koret. Opdateret 18.03.2015

Mixed amateur choir (SATB) in Hundige (20 kms south of Copenhagen) with about 35 members.

The "Hundigekoret" (Hundige Choir) in its present form dates from 1995, where a reorganization took place.

The repertoire is mainly classical and romantic music and church music. We are extending the repertoire from a concert tour to Tromsø, Norway, in 2014 with further works.

We are especially working with sound and pronunciation and have co-worked with other mixed choirs - Latest example is the Birkerød Choir, whose conductor rehearsed Brahms' German Requiem. In 2002 we had a joint participation with the Ringsted Choir. (Ringsted is a mid-Zealand town): Under the common name "Zealand Concert Choir" both choirs were active participants in the international choir Eisteddfod (festival) in Llangollen in Wales in 2002 - being the only selected Danish choir.

In 2003 we participated with other regional choirs in 3 concerts with Handel's Messiah under the then promoting conductor of the Mosedekoret, Bendt Fabricius. He was much satisfied with the final result.

The weekly choir rehearsal takes place on Mondays from 7.00-9.30 p.m. in Hundige Church, Eriksmindevej 20 in Greve.

Conductor: Tina Lohmann Larsen. Tina is a qualified music teacher with choir and ensemble conducting as her principal subjects. Her studies took place at the Royal Conservatory of Music in Copenhagen. At present she is studying to qualify in music (orchestral) conducting there.
Previously she has completed a Basic Course in Music with violin as her principal subject. This course took place at the Music Gymnasium in Copenhagen and was followed by studies at the Institute of Musical Science at the University of Copenhagen. Through several years Tina has been active in various orchestras.

We would welcome contacts from individual singers or foreign choirs.

President (formand) and conductor (dirigent): Consult the Danish text or the choir homepage

for further information. Updated on March 18, 2015

Erling Dujardin, koret.dujardin@outlook.dk