Københavns Drengekor

Københavns Drengekor (Kor) Copenhagen Royal Chapel Choir (Choir)
Københavns Drengekor blev grundlagt i 1924 af Mogens Wöldike for at opføre kormusik skrevet for drenge-og mandsstemmer fra middelalder til det 20.århundrede. I 1929 oprettede Københavns Kommune en Sangskole til koret, det nuværende Sankt Annæ Gymnasium.
Indtil 1959 var koret fast knyttet til Christiansborg Slotskirke, men siden har Københavns Domkirke Vor Frue Kirke været ramme om de så traditionsrige korkoncerter fredag aften i sæsonen og om drengenes kirketjeneste ved højmesserne og ved vesperne.
Copenhagen Royal Chapel Choir is one of Scandinavia's oldest choral foundations and one which is richly steeped in tradition.
The high artistic standard which has characterized the choir for 75 years has been achieved by means of the unique vocal training the choristers receive at Sankt Annæ Gymnasium (St. Anne's Gymnasium), the Municipal Choir School of Copenhagen, and from the choir's duties at Copenhagen Cathedral (The Church of Our Lady).
Københavns Drengekor, drengekor@kdk.dk
Direkte i Kor.dk: http://kor.dk/vis.htm?kdk