Mosede Kirkes Pigekor

Mosede Kirkes Pigekor (Kor) Mosede Girls Choir (Choir)
Mosede Kirkes Pigekor blev dannet i 1983 af korets dirigent Bendt Fabricius. Udover at fungere som tjenestegørende kor ved Mosede Kirke, har koret de senere år oparbejdet en koncertvirksomhed, som ved siden af koncerter og turnéer indenlands også har medført turnéer til Østrig, Ungarn, Spanien og flere gange Italien. Oktober 1999 vandt Mosede Kirkes Pigekor guld ved en international korkonkurrence i Riva del Garda. Mosede Kirkes Pigekor kan til koncerter tilbyde et omfattende repertoire, som spænder fra gregoriansk sang henover renaissance, barok, klassik og romantik frem til nutidens musik, herunder ikke mindst den nordiske kormusik. I 1990 var Mosede Kirkes Pigekor "operakor" i Musikdramatisk Teater´s opsætning af Sven-David Sandström´s opera "Det Hvide Slot", og koret har været med til flere uropførelser af ny dansk musik. Koret har udgivet en CD i 1997 og forbereder p.t. indspilningen af en ny, som skal udkomme til efteråret. Mosede Girls Choir numbering about 30 girls in the age 13 - 26, has an extensiv concert activity, which has brought with several performances in Denmark besides concert trips to Austria, Hungary, Spain and Italy. 1999 Mosede Girls Choir won a gold diploma participating in an international choir competition in Riva del Garda. Mosede Girls Choir has a large repertoiry focusating on sacral music, especially from our time.
Bendt Fabricius, einzelbeinmm@mail.tele.dk
Direkte i Kor.dk: http://kor.dk/vis.htm?pigekor