Tritonus-koret

Tritonus-koret (Kor) The Tritonus Choir (Choir)
Tritonus - koret med 50 sangere - regnes i dag blandt Danmarks dygtigste kor. Tritonus gør sig stærkt gældende i dansk musikliv ved velbesøgte koncerter, CD indspilninger, medvirken i radio og TV og turneer i ind og udland, bl.a. i Japan med nordisk kormusik og i 1999 (Ellington året) med Sacred Concert for kor og big band i Washington og New York. Repertoiremæssigt kommer Tritonus vidt omkring og koret eksperimenterer til stadighed med repertoiret og koncertformen. Tritonus er desuden kendt for at arbejde både med rytmisk og klassisk musik. Gennem tiden har koret samarbejdet med forskellige kunstnere som Kim Larsen, Erik Clausen, Palle Mikkelborg, Svend Asmussen, Jesper Thilo og mange andre repræsentanter inden for musik billedkunst, dans og teater. I de seneste år har Tritonus har medvirket i flere musicals og som "specialkor" i de fleste af de nyeste Disney-tegnefilm. Korets Messias-opførelser sammen med medlemmer af Det kgl. Kapel og velvalgte solister har vakt begejstring blandt publikum. Disse koncerter finder fremover sted i Christians Kirke på Christianshavn. Tritonus har opnået flere internationale priser bl.a. førsteprisen ved den 5. internationale korkonkurrence i Budapest. Den tidligere dirigent, John Høybye, der stiftede koret i 1971, er et kendt navn i dansk kormusik og er efterspurgt i ind og udland som instruktør og leder af korstævner og seminarer. I dag ledes koret af Lise Christensen Bjerno.
Gitte Broo Lundager, pr@tritonus.com
Direkte i Kor.dk: http://kor.dk/vis.htm?tri2nus
Danmark København
klassisk, rytmisk, kirke, oratorie, cd
e-mails:
Dirigent:
Lise Christensen Bjerno: dirigent@tritonus.com.
Formand:
Morten Kliim Due: formand@tritonus.com.
CD-salg: Jane Lindum: cd@tritonus.com.
Hjemmeside:
Morten Amtorp: web@tritonus.com