Vox Absona

Vox Absona (Kor) Vox Absona (Choir)
Koret Vox Absona blev stiftet i 1998. Koret består af 12 kvinder og 6 mænd. Koret har en forkærlighed for nyere Nordisk musik og ældre musik i moderne arrangementer. Korets udtryk kendetegnes ved den tætte lyd og egale klang. Korets medlemmer er alle amatører, som dog har haft en interesse for og udøvet musiske aktiviteter igennem en lang årrække. Ambitionsniveauet og interessen for korsang er høj. En pudsig detalje er, at koret har konstitueret sig selv og ansat en dirigent som matcher korets profil.

Koret har i de år det har eksisteret opført en række koncerter, en radiotransmitteret gudstjeneste, deltaget i Natkirken i Vor Frue Kirke og sunget julen ind på Strøget og Trianglen. Endvidere fungerer koret som Frihavns Kirkes Kantori under udvalgte gudstjenester.

Navnet Vox Absona er latin og kan bruges i betydningen "Uharmoniske stemmer", hvilket selvfølgelig skal tages som et udtryk for korets selvironiske sans.

I 2005 skal vi blandt andet synge en nyskreven messe for kor, orgel og rocktrio af Tobias Trier og vi søger også nye medlemmer.
Jakob Bruhns, bruhns@diku.dk
Direkte i Kor.dk: http://kor.dk/vis.htm?voxabson