Omtale i Herlev-bladet

Ny udgivelse fra tidligere præst

Poesi- og sangbog om årets gang

Udgivelse. Niels Johansen, tidligere præst i Skovlunde Kirke, har sammen med komponisten Werner Knudsen begået poesi- og salmebogen ’Hvem Kaldte på Erantis’.

"Spring ikke januar over. Bliv lidt i kulden og mørket. Det er ikke koldt derude./ Ferie på alle hylder. I år i København. Byen ånder tungt i sommervarmen".

Sådan hedder det om månederne januar og juli i den nye poesi- og salmebog ’Hvem Kaldte på Erantis og Andre Salmer og Sange’. Bogen har tekst af Niels Johansen, pastor emeritus i Skovlunde Kirke, og Werner Knudsen, datalog, forfatter og komponist.

Livets tour de force

Bogen udgivet på Unitas Forlag skulle være hele livets tour de force. Og årets tour de force. Teksterne rummer nemlig både glæde, humor, fest, poesi, tvivl og sorg, fortæller forlaget, ligesom bogen altså er inddelt sådan, at den løber gennem året fra januar til december.

Musikalsk skulle man kunne vente både klassisk salme- og sangtradition over visen og til ligefrem jazzens og den rytmiske musiks toner.

Forfatter og  komponist understreger, at de bibelske viser som genre kan være et godt ’break’ og temposkifte i gudstjenesten. Man kan vente en ’spraglet buket blomster’, hvor man kan gribe til en salme eller månedssang lidt afhængigt af humør og behov, og så er der altså betragtningerne  over  den enkelte måned at gribe fat i.

Jørgen Nielsen, Herlev-bladet 1. december 2010