Hvem kaldte på erantis > Anmeldelser > Smuk krans af salmer og sange
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Smuk krans af salmer og sange

Ulla Schødt, Udfordringen | 6. januar 2011

Hvem kaldte på erantis er en sang- og salmesamling med 45 nye tekster af Niels Johansen og tilhørende melodier af Werner Knudsen.

Tekster og melodier er nyskrevne og følger årets gang, forelskelsen, livsglæden gennem tolkning af Bibelen.

Fra januar til december, fra Klods Hans til FN, fra engle i arbejdstøj til juligule marker - så langt spænder teksterne i Niels Johansens sange.

Bogens samling af 45 sange og salmer omhandler højtider og hverdage, morgner og aftener. Mennesker, der søger poesiens udtryk og kan dykke ned i nutidigt hverdagsagtigt sprogbrug, vil glæde sig over disse poetiske sange og salmer.

Sangene er koblet til årets gang, idet der over hver af de tolv måneder beskrives en betragtning, og det gør klangbunden for de enkelte tekster stærk, relevant og vedkommende. Teksterne vil helt sikkert for mange blive oplevet som noget anderledes end det, man sædvanlig forbinder med sange og salmer, der tager deres udgangspunkt i bibelen.

Forfatterens formål er at vise glæde, fred, kraft, liv, håb og kærlighed.

Genremæssigt bevæger vi os fra den klassiske salme og sangtradition til visen, og hvor teksterne lægger op til det, bevæger musikken sig mod det rytmiske og jazzede.

På hjemmesiden www.erantissange.dk  kan man høre og hente akkompagnementer samt eksempler på indsungne indspilninger af bogens titler.

Det er let at finde melodi og tekst til den sang, man leder efter. Fint supplement, som helt sikkert vil gøre sit til, at sangene bliver brugt bredt.

 

Hvem kaldte på erantis. Tekster af Niels Johansen. Melodier af Werner Knudsen. 94 sider 199 kr. Unitas

 

 
 
Hvem kaldte på erantis