Tanker til måneden

Kransen  er  bundet  sammen  af Niels Johansens poetiske og sansede overvejelser, der måned for måned reflekterer over årets gang og vores forskellige oplevelser ... Holger Lissner.

Her er et eksempel - hør Niels Johansen læse teksten op.

Lyt

Februar

Surprised by Joy. "Overrasket af glæde", som den engelske forfatter C. S Lewis kalder sine erindringer med en kærlig hilsen til sin hustru, Joy. Hvornår blev du sidst overrasket af glæde?
Februar er overraskelsernes måned. Og forundringen er lige stor hvert år: Den første frøken erantis med sin danseklare kavaler, vintergækken i kjole og hvidt.
Dér står man! Foran de små mirakler. Og taber man ikke vejret, så pudser man i hvert fald næse.

        Hvem kaldte på erantis,
        hvem hjalp min vintergæk?
        Et vintergemt Atlantis
        har kastet sneen væk

Hvor får de dog deres kæmpekræfter fra? Evnen til at bore sig op af den frosthårde jord? Det kræver vist mere end almindelig nysgerrighed. Det kræver vilje, stædighed og udholdenhed. Er det en sådan udholdenhed, Jesus kalder tro?
Slå miraklerne ud over byen, skriver Frank Jæger. Ja, tak. Store og små mirakler.
Mirakler er som engle. De er af så mangen slags. Hvis man overser de små mirakler, og trækker man på skulderen af de engle med meget kendte ansigter, så ser man alt for lidt. Og kan ikke synge som salmedigteren Johannes Kierkegaard: Send en engel, en af dem, der trods myldretid når frem. Og i hvert fald stopper man ikke op en dag og ånder alle sine bekymringer ud, trækker vejret dybt og siger:
Surprised by Joy.