URL: kor.dk/hvorlangvartiden/?Hvor_lang_var_tiden

Hvor lang var tiden

da vi var mindre?

Lidt om bogen og dens viser – Sangene fra gaden

Det begyndte med en vise. Jubilæumssangen Hvor lang var tiden, da vi var mindre, som Niels skrev til sine skolekammerater. Glad for deres modtagelse lod han blækhuset stå åbent og begyndte at sætte 50'erne i vers og viser. Og versene kaldte på fortællinger. Og fortællingerne på nye viser. Og
så var det, han ringede til Werner og sagde: Må vi så få nogle gode jazzede visemelodier. Og det kom der. Og sådan kom der lidt efter lidt en særlig bog ud af det. Særlig, fordi den både havde en fortælling og en række selvstændige viser, der både inviterer til fællessang og viseforedrag.

22 visemelodier blev det til, omend ikke alle jazzede. Så forskellige teksterne var i deres emne og stemning, så forskellige måtte også melodierne blive. Så de spænder fra gårdsangervals til crooner-schlager. Fra melankolsk jazz til glad pop. Og fra traditionel dansk sangtradition til fængende latin. Men fælles for dem alle er den rytmiske tilgang, som var en stor del af Niels' musikalske verden i den tid, bogen beskriver.

På bogens hjemmeside springer Werner ud som visesanger og giver sit bud på en fortolkning. Og hermed har han indbudt andre til at gøre det samme. Så nu er der blot tilbage at sige: Sæt dig til rette på ”erindringernes sofarække” i din indre biograf. Lyt til fortællingerne. Og syng vores viser. Og også gerne dine egne sange fra gaden.

God fornøjelse.

Lige inden træerne springer ud, foråret 2013.
Werner Knudsen og Niels Johansen.

PS med stort! Stor tak til Holger Lissner, der har læst med fra begyndelsen og til vores meget dygtige redaktør med den smittende humor, Niels Mose.