URL: kor.dk/hvorlangvartiden/?V_for_Victor

V for Victor

En roman om slægten, besættelsen, barndommen og livet som evighedsstudent


VictorForside.pngNår både barn og mor overlever en kompliceret fødsel, er det nærliggende at kalde den nyfødte dreng Victor. Det var det i hvert fald for Victors forældre, men Victor blev aldrig nogen helt og udrettede aldrig store ting. Han syntes altid at stå i udkanten af tilværelsen; når de andre legede i gården, sad han indenfor, og når gymnasiekammeraterne hørte The Beatles, lyttede han til Bach. Sådan løb livet af sted med Victor, men da han som pensionist arver et gammelt hus efter sin faster i Helsingør, dykker han ned i gamle breve, skuffer og glemte kufferter og får føjet nye sider og historier til familiens krønike.


Med både humor og tragik tager Victor læseren med på opdagelse i familiens historie. Han tager os fra den ubekymrede velstand i tredivernes Hellerup til besættelsestidens modstandskamp med sine bitre omkostninger og sår, fra barndommens leg med gårdens børn til studentereksamen i 64. Alt sammen
fortalt af evighedsstudenten, pensionisten og arvingen til fasterens gamle Helsingørhus med udsigt til måger og Sverige.


V for Victor er en selvstændig fortsættelse af erindringsromanen Hvor lang var tiden, da vi var mindre?